«

»

Corvin–nap az iskolában

Sokféle módon emlékezhetünk nagyjainkra. Talán az egyik leghatásosabb forma, ha az emlékezésbe némi teljesítmény is kerül. Az idén végre újra akadálytalanul megszervezhettük a már hagyományos Corvin–napot. Ezzel iskolánk névadója, Corvin Mátyás előtt tisztelgünk. A kisebbek tematikus tanítási órák segítségével, a „fekete sereg„vonulásával elevenítették fel nagy királyunk emlékét. Feketébe öltözve, nagy lelkesedéssel vonultak végig az iskolánkon.  
A felsősök történelmi vetélkedőn, amelynek az idei témája Mária Terézia és kora volt, valamint focitornán mérhették össze tudásukat, tehetségüket.  A történelmi vetélkedőn mindhárom csapat széleskörű tudásáról és felkészültségéről adott számot. A focitornán pedig ügyesen rúgták a labdát a fiúk, az első helyet a hazai csapat szerezte meg, így a Vándorserleg ezúttal itthon maradt. Mindkét versenyen három iskola diákjai vettek részt, a Lőrincze Lajos Általános Iskola Hegyeshalomról, a Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium Somorjáról és mi, hazaiak. Jó környezetben, igazán kitűnő időjárás mellett élvezhettük végig ezt a kicsit lazább, május végi napot.
A napközisek délután a műfüves pályán kidobó versenyekkel folytatták a sportolást. Mindkét vendégiskolának köszönjük a megtisztelő látogatásukat és minden kollégámnak köszönöm szépen a segítségüket a nap sikeres lebonyolításában.

M. P.