«

»

Író – olvasó találkozó Tóth Elemérrel

December közepén a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtárban az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy megismerhettünk egy fantasztikus költőt és embert, Tóth Elemért.
Tóth Elemér nagyon is lekötötte a 9. osztályos tanulók figyelmét, soha nem láttam még diákokat ennyire érdeklődve hallgatni valakit.
A költő nagyon érdekesen és szórakoztatóan beszélt, rengeteg gyermekkori emlékéről mesélt nekünk. Ezenkívül sok okos gondolatot, tanácsot osztott meg velünk.
A verseiből is olvasott fel pár nagyon szép darabot, sőt, mint meglepetés, el is szavaltunk neki kettőt a mi kedvenc Tóth Elemér kötetünkből.
Az előadás során rengeteg új élménnyel és tudással gazdagodtunk, örültünk, hogy találkozhattunk vele.

Sidó Viktória, 9.B

Mit adott nekünk a Találkozás Tóth Elemérrel?

 ,,Csöndes magány vesz körül a szobámban.
Csupán a könyvek nyújtanak vigaszt…” (Tóth Elemér)

„Ez az idézet járt a fejemben. Mindenképpen ösztönző beszédet mondott Tóth Elemér. Kiváló versei vannak, nagyon intelligens és rendes ember. A történeteit tömören, velősen adta át. Versei nagyon szívet melengetőek, van benne fájdalom, öröm, szeretet és humor egyaránt. Nemcsak történeteit, de versait is lebilincselően adta elő. Utólag is szeretnék gratulálni neki mindezért. Mindenképpen ösztönözött engem.”

Szinghoffer Mátyás, 9. A

„Nekem sok mindent adott ez a találkozó. Sok dolog tetszett a beszélgetés során. Meg tudta például értetni azt, hogy olvasni nem is olyan rossz dolog. Mély nyomot hagyott bennem az, ahogyan elmesélte a múltját, hogy nem volt olyan könnyű az élet akkoriban. Számomra egy élmény volt a vele való találkozás, és remélem, a későbbiekben újra találkozhatom majd vele.”

Sárközi Martina, 9.A

„Nekem tetszett az író élettörténete. Komolyan lehetett vele beszélgetni arról, hogy ő miképpen lett író, miken ment keresztül az idők folyamán. Nagyon sok tapasztalattal gazdagodtam, melyek számomra eddig ismeretlenek voltak.”

Kiáts Tamás, 9.A

„Nekem nagyon tetszett az a találkozó, sőt, a legjobban az ragadott meg, amikor a háborús időszakokban történt élményeit mesélte.”  

Cvedler Márk, 9.A