«

»

Lőrincze-napok, Hegyeshalom

Immáron 25 éve annak, hogy a hegyeshalmi általános iskola ünnepélyes keretek közt felvehette a neves nyelvészprofesszor, Lőrincze Lajos nevét.  Az ezen apropóból  megrendezésre kerülő Lőrincze-napokra iskolánk is meghívást kapott, melynek a hetedikes és  nyolcadikos tanulók örömmel tettek eleget. 

Az igazgatónő szívélyes üdvözlése után a lányok megmérettetésével  kezdődött a nap. Egy anyanyelvi  vetélkedő feladatsorait kellett a megadott időkorlátokon belül megoldani, ahol a nyolcadikos lányok  (Orbán Bianka, Ciordás Eszter, Czédl Vivien és Czafik Petra) a  tárgyi tudásukon kívül még a  kreativitásuknak és nyelvi leleményességüknek is külön hasznát vették. Somorja csapata az 1. helyen végzett, megelőzve Rajka, Hegyeshalom, Bezenye és Levél csapatát. 

Mindeközben a fiúk betekintést nyerhettek az iskola életébe, beleshettek az egyes tantermekbe és az ott folyó oktató-nevelő munkába. A finom ebédet követően a focista fiúkért szurkolhattunk, ugyanis egy nagyon izgalmas focimaraton vette kezdetét. A színvonalas, gólokban és cselezésekben gazdag  mérkőzéseket  az eredményhirdetés követte. Somorja csapata (Botló Tamás, Pósfay Mátyás, Schwinghammer Marián, Balheim Péter, Bugár Zoltán, Fekete Máté, Kovács Dániel, Csóka Szilárd) a 2. helyen végzett, a vándorkupát ezennel Hegyeshalom csapatának sikerült megszereznie.  A gólkirálynak  járó díjat pedig a nyolcadikos Csóka Szilárd vehette át, aki kilencszer is betalált az ellenfél kapujába.

Mindannyian kissé fáradtan, de jó érzésekkel, szép élményekkel és remek eredményekkel  tértünk haza.

Büszkék vagyunk tanulóinkra, gratulálunk a kiváló teljesítményeikhez!