«

»

Szomszédolás adventi hangulatban

Iskolánk nyolcadikos és kilencedikes tanulói egy élményekben gazdag napot tölthettek a szomszédos Ausztria fővárosában, Bécsben.
A délelőttöt múzeumlátogatással kezdtük. A Természettudományi Múzeumban megannyi érdekes állatot, rovart, már kihalt állatfajok kitömött példányait csodálhattuk meg, de az ásványok és drágakövek is sokakat lenyűgözték.
Tanulmányi utunk a karácsonyi vásár megtekintésével folytatódott. A Városháza impozáns épülete, a karácsonyi díszbe borult parkok és terek, a mézeskalács és a forralt bor illata mindenkit ámulatba ejtett. Az ínycsiklandó finomságokon kívül néhányan pár apróságot is vásároltak.
A nap másik fénypontja egyfajta időutazás volt a Time Travel Múzeumban. A 21. századi modern technika nyújtotta lehetőségeket kihasználva, interaktív módon tudhattunk meg érdekességeket A Habsburg-uralkodóházról, Sissiről vagy a híres osztrák zeneszerzőkről is.
A Szent István tér és a Dóm már esti fényárban ragyogott, mire odaértünk. Mindenkit  lenyűgözött a látvány, majd hangulatos utcákon sétálva jutottunk el autóbuszunkig.
Otthon jókedvűen meséltük szüleinknek élményeinket, s már most bízunk benne, hogy jövőre ismét részesei lehetünk a bécsi karácsonyi forgatagnak.