«

»

Tisztelt Szülők, Iskolabarátok!

Engedjék meg, hogy a Szülői Tanács nevében röviden beszámoljak az elmúlt iskolaév történéseiről!

2020 novemberében sikeres online szavazás után elnyertük a nagyszombati kerület által meghirdetett részvételi (participatív) költségvetés legmagasabb igényelhető támogatását, 5.000€-t. Ezt az összeget kiegészítve saját forrásokkal az iskola udvarán kialakításra kerülő új játszótér létrehozatalára használtuk fel. Ez év októberében pedig a meglévő régi elemek alapzatait fejezzük be. Ezen munkálatok elvégzésével pedig a „Játszótér projektünk” lezártnak tekinthető.

A SZT egyik legfontosabb bevételi forrása az éves tagdíj beszedéséből származik, ami szervezetünk esetében ez családonkénti 20€-t jelent. A Covid helyzet a tavalyi iskolaévben változtatásokra sarkalt minket. Először vezettük be a tagdíj online bankingen, ill. postai pénzutalványon keresztüli beszedését. Minden kezdet és változtatás nehézségekkel jár, és ez a mi helyzetünkben sem volt másként. Ahhoz, hogy ez feladat sikerrel végződjön, óriási háttérmunkára volt szükség. Az osztálybizalmiak és osztályfőnökök heti szintű online kommunikációja és Kardos Andrea könyvelőnk odaadó munkája nélkül nem sikerült volna. Rekordmennyiségű összeg gyűlt össze a szervezet számláján, 377 család 7.540€ tagdíjat fizetett be és ez felett összesen 2.500€ értékű adomány is érkezett. Hatalmas nagy KÖSZÖNJÜK jár Önöknek kedves szülők, hogy ezzel az összeggel hozzájárultak gyermekeink és iskolánk támogatásához!

A következő meglepetés a jövedelemadó 2%-os felajánlásánál ért minket! A felajánlásokból egy hihetetlenül magas összeg érkezett a számlánkra, összesen 13.324€!!! Hála és köszönet jár minden kedves felajánlónak, aki érdemesnek találta intézményünket arra, hogy jövedelemadója ezen részét nekünk ajánlja fel! Szívből köszönjük! Ezen felajánlások segítségével belekezdhetünk egy újabb és nagyobb kaliberű projektbe.

Az év végén elballagtak a 9.A és 9.B osztály tanulói, akik sajnos csak pár hónapot töltöttek az iskola falai között. Kárpótlásul a SZT-tól mindkét osztály meglepetés pólókat kapott emlékbe. Viseljétek srácok egészséggel ezeket a pólókat!

Végezetül, mellékelve a fotókon pedig már az új tanév terveit is megtalálhatják. Az egyik, a Somorja város által indított részvételi (participatív) költségvetési program keretén belül, megpályázott összeg: 3.000€, kerti pavilon építése az iskola udvarán. Online szavazás: 2021. október 11-24., bővebb információkat nemsokára. A másik, a somorjai sportegyesületekben sportoló felső tagozatos diákok koordinációs és erőnléti kiegészítő edzéslehetősége heti 2 alkalommal, karöltve a helyi sportegyesületekkel, város által támogatva!

Úgy hiszem, hogy a Covid időszak ellenére megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni e nem szerencsés helyzetből. Felerősítve az egymás közti kommunikációt és kihasználva az online teret, megpróbálunk továbbra is az iskola segítségére lenni, hozzájárulva gyermekeink oktatásához egy szebb, modernebb környezetben.

Üdvözlettel: Domonkos Timea, SZT elnök