«

»

A megvalósult és az előttünk álló terveinkről

Tisztelt Szülők!

Önök közül a szerencsésebbeknek a gyereke ebben a tanévben még nem volt karanténban, a kevésbé szerencséseké pedig már kétszer is lehetett. Olyan ez, mint a hullámvasút. Szeptember végén volt egy nehezebb időszakunk, majd rendeződtünk, a múlt héten egy újabb visszaesést éltünk át, de csütörtöktől újra visszakerültek az osztályaink. Nekünk pedagógusoknak is az a legoptimálisabb, ha személyesen oktathatunk, nevelhetünk.

Ebben a tanévben is bekapcsolódtunk a már tavalyról jól ismert tejprogramba, aminek a lényege, hogy a tanulók havonta annyiszor negyed liter tejet visznek havonta haza, ahány napot jártak iskolába. Ezért történt, hogy szeptemberben 5, októberben 4,75 liter tejet kaptak a programba bejelentkezett gyerekek.

Az idén ősszel ismét szerveztünk papírgyűjtést. Egy számunkra új, pozsonyi partnerrel léptünk kapcsolatba, aki kétnaponta folyamatosan hordta el a teli ládákat és hozta az üreseket. Ennek az eredménye lett, hogy egy hét alatt több, mint 14 tonna papírt gyűjtöttünk, ami jóval több, mint amit vártunk. Nagyon szépen köszönjük minden szülőnek, nagyszülőnek, hozzátartozónak, akik lelkes munkájukkal hozzájárultak ehhez a teljesítményhez.

Bevezetünk az iskolánk életébe egy új programot, amely a tanulók iskolai étkeztetését egyszerűsíti le. A szülők is figyelemmel követhetik otthonról a gyerekük étkezdei kontóját, valamint lejelenthetik az ebédet, illetve feljelenthetik gyereküket ebédre. Reményeink szerint ez novemberben megvalósul.

Nagyon a közeljövőben szeretnénk biztonságosabbá tettetni az udvarunkon lévő két játszóelem aljazatát egy elég nagy kiterjedésű és 30 centiméteres kavicsággyal. Mind a kettő a műfüves pályánkhoz van közel, az egyik a hinták a másik a torony.

Az iskolánk átvette a covid tesztek harmadik adagját. Az újabb 5 darabot a családok az őszi szünet előtt megkapják. Abban, hogy ezt megtehetjük nagy segítségünkre volt az iskolánk mellett működő szülői szövetség vezetősége. Köszönjük szépen.

Az őszi szünet után, november másodikától megpróbálkozunk az eredeti órarendnek megfelelő óramennyiséggel és szervezéssel oktatni, mind az alsó, mind a felső tagozatban.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató