«

»

Beíratás 2021.

Tisztelt Szülők!

Az alapiskolánk 2021/2022 -es tanév első évfolyamába a beiratkozás 2021. április 12-től április 17-ig lesz. Azokat a tanulókat kell beíratni a jövő tanév első évfolyamába, akik szeptember elsejéig betöltik a 6. életévüket. Azokat a gyerekeket is be lehet íratni, akik szeptember elsejéig nem töltik be a 6. életévüket, de ehhez pszichológus ajánlása szükséges, hogy a gyerek iskolaérett. Ha a gyerekük szeptember elsejéig betöltötte a hatodik életévét, de a szülő, vagy az óvónő úgy ítéli meg, hogy még nem iskolaérett, akkor is be kell íratni, a kérdőíven bejelölni, hogy halaszt és ehhez is pszichológiai kivizsgálás és a halasztás javaslata szükséges. Két dologra kérem szépen a szülőket. Az egyik, ha a gyerekük iskolaérett, írassák be iskolába, mert még egy év eltöltése a gyereknek olyan környezetben, ami már nem az ő igényeit szolgálják, elpocsékolt év. Viszont ha gyerekük el is múlt 6 éves, de kicsi a koncentrációs képessége, túl játékos stb. stb. válasszák a halasztást, mert az elsietett iskolakezdés rengeteg felesleges erőlködéssel, gyötrelemmel jár, ami kihat a tanuló későbbi eredményeire is. Kérem a szülőket a saját meglátásaikon túl fogadják el a szakemberek, az óvónénik és pszichológusok véleményét. Azokat a gyerekeket, akik tavaly beiratkoztak hozzánk, de halasztottak, újra be kell íratni, ha hozzánk szeretnének jelentkezni.
A következő módokon lehet beiratkozni. Kitöltik ehhez az íráshoz mellékelt beiratkozási kérdőívet és visszaküldik a következő emailcímre: szilvia@zscorvin.sk
Ha megérkezik hozzánk a kitöltött kérdőív minden esetben visszajelzést küldünk. Ehhez kérem mellékeljék a Rákóczi Szövetség pályázatának kitöltött kérdőívét is, ez szükséges az elsős iskolatáska és az elsős tanévkezdés anyagi támogatásának a megszerzéséhez. Akinek gondot okoz ez az elektronikus beíratás, nos ő április 12- től, 16-ig, hétköznap jöjjön el személyesen az iskolába, csengessen be, megtaláljuk gyereke beíratásának biztonságos módját. Ugyanez a lehetőség nyitva áll Önök előtt április 17-én szombaton 9.00-tól 12.00-ig, lehet csengetni iskolánk főbejáratában beíratás céljából.
Az iskolánkba várjuk azoknak a tanulóknak a jelentkezését is, akik a következő tanévet nálunk szeretnék kezdeni, de nem az első évfolyamban, hanem folytatják ott, ahol az előző iskolájukban sikeresen befejezték. Nekik az átíratási kérdőívet kell kitölteniük és a emailcímünkre elküldeni. Kérem azokat a szülőket, akik már most tudják, hogy gyerekük a jövő tanévben hozzánk készülnek valamelyik évfolyamba, átjelentkezésüket a beíratás hetében küldjék el, hogy mi pontosabban tudjunk tervezni.

Csatolt kérdőívek:
1. Beíratás 2021.
2. Rákóczi Szövetség – Pályázati adatlap 2021-2022
3. Átíratás 2021.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató