«

»

Életképek az iskolából

A június elsejei részleges nyitással kissé felpezsdült az élet az iskolánkban. A 271 tanulóból 191-en jelentkeztek iskolai tanulásra, ami a gyerekek 70,48 százaléka. Most az a feladatunk, hogy beszerezzük azokat a higiéniai eszközöket, melyekre kötelezve vagyunk, szájmaszkokat, kézfertőtlenítőket, papírtörlőket, folyékony szappanokat, lázmérőket, egyéb fertőtlenítőszereket. Jelenleg az ötödik darab osztályunkat festetjük, azzal együtt az iskola épületét olyan állapotba kell teremtenünk, hogy június elsejével biztonságos környezetben fogadhassuk a tanulókat. Végül meg kell terveznünk, hogy reggel héttől du. négyig hogy zajlik majd a beléptetés, a délelőtti tanulás, az ebédeltetés, a napközi és a hazamenetel a megváltozott körülmények között. 
Végre a sulink ismét hangos lesz gyerekzsivajtól. Ha nem is ilyen mértékben, de azért zajlik az élet az iskolánk falai között. Somorja városa két kiváló kosárlabdázója végzi magánedzéseit a tornatermünkben. Slama Angelika, szlovák válogatott játékos, aki  román és lengyel bajnok, jelenleg is az Arka Gdynia húzóembere és ifj. Domsitz Márton, a magyar NB I. B csoportjának a Széchenyi Egyetem Győr meghatározó játékosa. Nagyon örülünk, hogy lehetőségeinkhez mérten segíthetjük őket a felkészülésükben és a továbbiakban személyesebb jelleggel figyelhetjük további sikereiket. 
Boráros Éva tanító néni pedig felújítja, újra színekkel telivé varázsolja a már kissé megkopott, megfakult falfestményeinket, hogy még sokáig tündököljenek és hirdessék egykori diákjaink ügyes igyekezetét.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató