«

»

Élmények a Futurában

Tegnap az osztályommal egy fantasztikus kiránduláson vettünk részt. Mosonmagyaróvárra utaztunk autóbusszal a Futura nevű élményközpontba. Nagyon izgalmas dolgokat láttam ott. Leginkább az előadás tetszett, ami a hideg és a meleg váltakozásának kémiai reakcióját mutatták be. Az előadás kb 15 percig tartott. Kipróbálhattunk sok érdekes játékot is, ami által tanulhattuk a fizikai törvények hatásáról.
Különlegesség volt egy felfújhatós gömb, aminek belsejébe fekve csillagképeket láthattunk a gömb tetejére vetítve. Láttam így a saját csillagjegyem képét is, a rákot. Sok új technikai eszközt próbálhattunk ki, így a napunk igazán sikerült. A Futurában tegnap rajtunk kívül rengeteg más diák is volt, remélem, hogy ők is sok jó élménnyel tértek haza.

Dudás Dániel 4.A

Szerdán a Futurába mentünk kirándulni. Már a buszon jó volt a hangulat. Amikor megérkeztünk egy nagy, tágas épület fogadott minket. Bementünk, leültünk tízóraizni. Először a harmadik emeleten voltunk, ahol nagyon sok jó dolog volt, de a legjobb a tükörterem volt. A második emeleten 7 méteres szakadékon mentünk végig. A harmadik állomásunk a planetárium volt, ahol egy kisfilmet vetítettek, és hullámvasutaztunk a bolygókon, csillagképeket láthattunk. Utolsó állomásunk a kísérleti terem volt, ahol nagyon érdekes kísérleteket láthattunk. Ezután ebédeltünk, szuveníreket vásárolhattunk. Ezután elindultunk hazafelé. A buszon egyre jobb volt a hangulat. Mikor megérkeztünk a szülők már vártak ránk. Otthon mindent elmeséltünk. Nagyon jól éreztük magunkat.

György Abigél 4.B

Október 23-án különleges napra ébredtünk, mert mentünk a Futurába Mosonmagyaróvárra. Autóbusszal mentünk. A Futura egy játékos és kutatós központ, egy olyan hely, ahol játszva tanulunk. Megérkeztünk, egy négyemeletes épület előtt találtuk magunkat ahol a Futura székel. Bementünk, az első megállónk a harmadik emeleten volt. A második megállónk a planetárium volt. A planetárium az egy olyan helység, amelyben a bolygókról vetítenek. Utána ebédidő volt. Amikor a földszinten ebédeltünk, lehetett venni cukorkát és játékot. Azután mentünk a második szintre, ott nagyon jó volt. Utána mentünk nézni kísérleteket. Miután vége volt az előadásnak, azután indultunk öltözni. Felszálltunk a buszra és indultunk haza a Futurából.

Gyulai Laura 4.B