«

»

Iskolai életképek

Tisztelt Szülők!

Mostanában többször fordultam Önökhöz olyan jellegű írásokkal, amelyek korlátozó, rendszabályzó jellegűek voltak tekintettel a járványügyi helyzetünkre. Sajnos az ilyen tartalmú írások még lesznek is. Az iskolánkban viszont történtek érdekes, vidám és örömteljes események az elmúlt hetekben.
Még a nyári szünet utolsó napjaiban egy színjátszó tábornak adtunk otthont, két tehetséges felvidéki színésznő, Tóth Krisztina és Derzsi Réka vezetésével. A hetet lezáró bemutató ékes bizonyítéka volt, hogy a gyerekek igazán tartalmasan töltötték együtt a szabadidejüket.

Közvetlenül a tanévnyitás előtt már mindenki azon serénykedett, hogy a legtisztább és ötletes környezet várja a tanulókat Az alsó tagozatos tanító nénik belekezdtek az aszfaltfestésbe, egyelőre színes lábnyomokkal, de a terv az, hogy sportos időtöltésre is alkalmas ábrákkal fessék tele az iskolánkat körbevevő aszfaltjárdát. Ez akár egy egész tanévet átívelő feladat is lehet.

Ami a legfontosabb, hogy szeptember másodikán, ha rendhagyó módon is, de lezajlott a tanévnyitó, ezzel megérkeztek az új elsőseink, akik mindig mókát, felüdülést és az elsős tanító néniknek óriási leterheltséget is okoznak.

Szeptember hetedikén, hétfőn az elsős tanulók szülei átvehették a Rákóczi Szövetség beiskolázási támogatását és a hozzá járó könyvet. A szövetség megbízásából  Őry Péter és csapata adta át a támogatást.

A negyedikes osztályokkal a természetismeret órán egy új projektbe fogtunk, bogáncslepkéket fogunk tenyészteni. A lepkék egyelőre hernyó állapotukban tekeregnek a keltető dobozukban. Ezzel az a célunk, hogy a tanulók szemléletesen és élményszerűen tanúi legyenek a lepkék kifejlődésének.

Kihasználjuk, hogy egyelőre minisztériumi rendelet alapján nem használhatjuk a szaktantermeinket, ezért kifestetjük a harmadik emeleti folyosót is. Biztosan emlékeznek, hogy márciusban, amikor nagyon kilátástalannak látszott a helyzet, Önökhöz is fordultam segítségért, jött is, nos ebből még futja a harmadik emelet kifestésére is.

A fentiekben leírtak színesebb érzékeltetése céljából válogattunk az eseményeken készült fényképekből, amelyek megtekinthetőek a galéria menüpont alatt.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató