«

»

Katedra irodalomverseny

A tanév elején kezdtük meg az irodalomversenyt háromfős csapatokba verődve. A II. kategória feladatai Wéber Anikó: Az ellenállók vezére c. regénye köré épültek, s az olvasás közben visszarepültünk a 19. századba, amiről a regény szólt. Szinte nem is vettük észre, hogy mennyit tanultunk a kiegyezés korszakáról, Ferenc József koráról. A versenyen induló 60 csapatból 25 került a döntőbe.
Az országos döntő a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen volt megtartva június 2-án, amelyen a Corvin Mátyás Alapiskola három csapata is részt vett, 22., 18. és 15. helyezéseket értünk el. Felkészítő tanáraink, Kása Andrea, Diósi Éva és Meleg Nagy Tímea néni voltak. A feladatok megoldása után egy online író-olvasó találkozónk volt a könyv szerzőjével, Wéber Anikóval, aki szívesen válaszolt kérdéseinkre. Mindent összevetve sok új élményben részesültünk, aki szeret olvasni, annak csak ajánlani tudjuk ezt a kalandokkal, időutazással és egy kis történelemmel tarkított könyvet.

Bankó Laura (9.A), Mózes Terézia (9.A), Klička Liliana (9.C)

 

A népszerű verseny I. kategóriájának ötödikes és hatodikos tanulói június 7-én mérték össze tudásukat. A csapatok nagyon felkészülten érkeztek, a gyerekek nagy izgalommal láttak neki az igényes feladatlapok megoldásához. Iskolánk csapatát Bauer Ádám, Gönci Nathan és Polák Damián (6.B) képviselte. A fiúk remek teljesítményükkel a fantasztikus 5. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk Merva Krisztina néni volt. Gratulálunk a szép eredményhez.