»

Nyári napközis tábor a Corvinban

A somorjai Corvin Mátyás MTNY Alapiskola mellett működő iskolai klub idén ismét megrendezte a már hagyománnyá vált nyári tábort.

Az első napon két autóbusszal indultunk Budapestre a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az állatok megtekintése mellett ismeretterjesztés, különféle attrakciók és bemutatók gyarapították az élményeinket.
A kirándulást három napos sátorozás követte az iskola udvarán. Rengeteg program várta a táborozókat. Pedagógusaink előadást tartottak a természetvédelemről, állat- és növényvilágról, városunk környezetvédelméről, de volt még éneklés és csapatépítés, valamint a KYOKUSHIN KARATE OYAMA DOJO klub bemutatóját is láthattuk. Különlegesség volt idén egy hüllőbemutató, ahol a gyerekek kezükbe vehették, megsimogathatták a kígyókat és a szakállas agámákat. A kézműves foglalkozások közül idén pólófestésre, batikolásra, agyagozásra, fafaragásra, bábok, álomfogó és ékszerek készítésére nyílt lehetőség. Kipróbáltuk a somorjai X-biotic Sphere medencéit és csúszdáit, és együtt gulyáspartiztunk a szülőkkel, és meghallgathattuk Lentulai Krisztián bemutatkozó előadását, amely után az ifjú énekes autogramot osztott. Az esti szabadtéri filmvetítés élménye elcsendesítette a tábor lakóit. A sátorozás utolsó napját a csúszdás légvár „elfoglalása” zárta. Reméljük a gyerekeknek sikerült felejthetetlen élményeket nyújtanunk!

Köszönjük az iskola szakácsnőinek, hogy főztek ránk, támogatónknak, Darida Jánosnak (volt táborozónknak) a finom virslit, a segítőkész szülőknek a sok finomságot és nem utolsó sorban minden kedves pedagógusnak és közreműködőnek a segítséget!