«

»

Osztályok karanténban

Tisztelt Szülők!

      Ma jelentették az iskolánknak, hogy tegnap két évfolyamban két osztályban covid fertőzött volt az iskolánkban. Erre reagálva nekünk a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal utasításait kell betartanunk, amelyek kötelező érvényűek. Ez alapján a két osztály, a 7. A és a 8. B holnaptól karanténba kényszerül. Ennek tartalma 14 nap, tegnaptól számítva. Mindkét osztály mindegyik tanulója online oktatásban vesz részt két héten keresztül. A két osztály azon tanulói, akik nincsenek beoltva, be kell tartaniuk a karantén szabályait, minél jobban elkülönülve, egyáltalán ne járjanak közösségbe. A szüleik  smsben kapnak értesítést, hogy mikor, hova kell pcr tesztre menniük. Az a pár tanuló, akik be vannak oltva, szintén online oktatásban vesznek részt, nem kell karanténban lenniük és tesztre sem kell menniük.
Az online oktatás órarend szerint történik majd és kötelező lesz természetesen a részvétel. Ha betegség, vagy egyéb nyomós ok miatt valaki nem tud az órákra bejelentkezni, ezt előre közölje az osztályfőnökével.  A két osztály tanulóinak a testvérei korlátozás nélkül jöhetnek iskolába. Arra kérem a szülőket, de szerintem ez természetes is, hogy fokozottan figyeljék a gyerekek esetleges tüneteit. Még két gondolat, amire felhívom a figyelmüket. Az egyik, hogy covid fertőzött gyereket csak abban az esetben jelentsenek nekünk, ha azt hivatalos tesztelés igazolja. A másik, hogy nekünk kötelességünk jelentenünk az iskolánkban felbukkant esetek körülményeit, azok névsorát, akik közvetlen kapcsolatban voltak a fertőzöttekkel és a törvényes képviselők elérhetőségeit. A Regionális Közegészségügyi Hivatalhoz küldött adatok továbbítása nincs ellentétben az adatvédelmi törvénnyel. 

Nagyon jól tudjuk, hogy ezen intézkedések gondokat, kényelmetlenséget és macerát jelentenek. Higgyék el, nekünk pedagógusoknak is. Merem remélni viszont, hogy ezzel egy nagyobb bajt előzünk meg.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató