«

»

Újabb utasítások kényszerében

Tisztelt Szülők!

A Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal utasítására újabb két osztályt kellett karanténba küldenünk. A 7.B-t és a 3.B-t. Ezen osztályok tanulói, ha a csütörtöki, illetve pénteki tesztelésen negatív eredménnyel végeznek, legkorábban szeptember 21-én jöhetnek iskolába. Addig a karantén szabályai érvényesek rájuk. Ezt pontosan ide kattinva olvashatják el.
Újra megemlítem, hogy az iskolánknak a kialakult helyzetet illetően három dolgunk van. Az iskola épületében biztosítani a minél jobb higiéniai feltételeket, az érintett osztályoknak megszervezni az online oktatást és betartani a fent említett hivatal utasításait. A karantén kihirdetése, annak hosszának megszabása, a tesztelésre való felszólítás nem a mi kompetenciánk.
A karantén és a tesztelés alól mentesül az a tanuló, aki be van oltva, illetve igazoltan 180 napnál nem régebben átesett a fertőzésen. Kérem a szülőket, hogy velünk együtt pedagógusokkal legyünk egymáshoz empatikusak. A felső tagozaton a váltot, személyes, illetve online tanítás, a megnövekedett helyettesítés megszervezése bonyolítja az életünket. Továbbá, ha karanténra utasítanak, pláne egyszerre két osztályt, a jelentések elküldése egy két órán belül, magában rejti a hiba lehetőségét.

Más. Az iskolánk az igazolt sportolóinknak heti két alkalommal általános kondíciót erősítő edzéslehetőséget kínál nulladik órában. Az edzéseket külsős edző vezeti, reggel 6:50-től, 7:35-ig. Mi a tornatermet biztosítjuk és lehetőségeink szerint sporteszközöket. A sportolóknak természetesen konzultálniuk kell a klubedzőikkel és ha érdeklődnek, az osztályfőnököknél jelentkezzenek.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató