«

»

Tisztelt Szülők!

Az ötödik A osztály tanulói között a tesztelés során COVID-19 pozitív esetet találtak. Amint kitudódott, hogy a tanuló közvetlen hozzátartozója is pozitív, ez pontosan október elsejétől számítódik, a tanuló nem jött iskolába és az érintett osztály szülői közössége informálva volt az esetről. Az iskolát ma értesítették a pozitív teszteredményről, a járványügyi hatóság utasításait követjük. Az érintett ötödik osztály tanulói és abban az osztályban az utolsó 10 napban tanító pedagógusok holnap, szombaton és hétfőn Dunaszerdahelyre mennek tesztelésre. Az újabb információink szerint az összes pedagógust szombatra és a diákok közül ötöt hétfőre hívtak. A tesztelés pontos időpontját smsben tudják meg. Ők ha ma hazaérnek a negatív teszteredményig házi karanténba kényszerülnek. A teszteredményeket 96 órán belül ígérik. A karantént be kell tartani, tőlünk az érintett tanulók és pedagógusok adatait, köztük a lakhelyet is bekérték.
Mit jelent ez számunkra a következő napokra?
Megelőzési és szervezési szempontból  hétfőre az ötödik osztálytól felfelé igazgatói szünetet rendelek el, mert nem lehetünk biztosak abban, hogy az érintett 9 pedagógus remélhetőleg negatív tesztje addigra megérkezik és őket nem tudjuk nélkülözni az oktatásban. Ha a szombati teszten minden pedagógus negatívnak minősül, akkor keddtől a tanítás zavartalanul folyik, csak az 5.A érintett diákjai maradnak otthon.
Minden egyéb lehetőség a teszteredmények függvénye és a járványügyi hatóság utasításait kell követnünk.  Ha a pedagógusok közül akár csak egy is pozitív eredményt produkál, akkor az összes pedagógus karanténba kerül és az oktatás a jelenlegi formájában szünetelni fog és az, hogy pontosan miként folytatjuk majd, az attól függ, hogy a pedagógusok közül ki bizonyul fertőzöttnek. A legrosszabb forgatókönyv, hogy vasárnap este az iskolánk honlapján és a Facebook oldalán arról értesülnek, hogy hétfőtől az iskolánk kapui zárva lesznek az összes diák előtt. Ezzel is számolni kell, mert egy alsó tagozatos tanuló elhelyezését meg kell szervezni. Kérem figyeljék ezeket a fórumokat, mi minden hozzánk beérkezett információt a lehető legrövidebb időn belül továbbítunk Önöknek.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató