«

»

Tisztelt Szülők!

Hétfőtől a felső tagozat, tehát az 5., 6., 7., 8. és 9. évfolyam átáll online oktatásra, egyelőre az a terv, hogy november 27-ig. Az elmúlt tanév tapasztalataiból kiindulva arra vállalkozunk, hogy távúton oktassunk, feladatokkal lássuk el a tanulókat és ha a feladat jellege olyan, hogy az tartalmaz leadandó munkát is, értékeljük azt. Biztos vagyok benne, hogy szakos kollégáim a több hónapos gyakorlattal felvértezve, az oktatási minisztériumból az iskolánkba érkezett ajánlások figyelembe vétele mellett a lehetőségeinkhez képest hatékonyan fogják megszervezni a tanulók távoktatását. Felhívom az Önök figyelmét, hogy a nevelési tantárgyakon kívül a tanulóknak lehetnek konkrét időhöz kötött online tanóráik, akár ezek alapján, akár más instruálás alapján elvégzendő dolguk és ezek abszolválása, elvégzése a gyerekek feladata a következő hetekre. Minden szülő pontosan tudja, hogy milyen otthon a technikai felszereltség, esetenként ezek hiányát miként lehet áthidalni. Fontos, hogy Önök képben legyenek, hogy gyerekük teszi a dolgát. Az otthon végzett teljesítmények is részei lesznek a félévi értékelésnek, de ami fontosabb, hogy közösen járuljunk hozzá, hogy az otthon végzett munka hatékonysága minél nagyobb legyen. A tegnapi napot kollégáim kihasználták arra is, hogy a tanulókkal ismertessék a távoktatással kapcsolatos tudnivalókat, hazaküldjék a szükséges tanszereket.  A felső tagozatos tanulók ebédjét egységesen leállítottuk, nem kell egyénileg lejelenteni. 

     Az alsó tagozat életében is változások lesznek. Ennek két oka van. Az egyik, hogy temérdek helyünk lett, csak a kisebbek elfoglalhatják mind a négy szintet, sokkal jobban elkülönülhetnek, legtöbbször egy osztályra jut egy – egy lány, illetve fiú illemhely. A másik változás, hogy egy osztályban csak az osztályfőnök fog tanítani átmenetileg minden tantárgyat. Ennek az oka pedig az, hogy egy esetleges pozitív teszteredmény minél kevesebb tanulót és pedagógust érintsen. 

     Senki nem boldog attól a helyzettől ami miatt a fent említett rendelkezések életbe léptek, reméljük minél rövidebb ideig. Éppen tegnap volt a magyar 56-os forradalom kitörésének évfordulója. Velem pedig pár visszaemlékezés, nagyon jó film elég realisztikusan érzékeltették, hogy 56-ban a forradalomban ezreket mészároltak le, a bukás után százakat végeztek ki ártatlanul, százezreknek kellett más országban új életet kezdenie és millióknak elindulni egy élhetőbb élet reményében nyakukon egy idegen hatalom által fenntartott zsarnoksággal. Jelenleg ettől “talán” kevésbé vagyunk kibillentve komfortzónánkból. A járható út, hogy közösen, diák, szülő, pedagógus egymás munkáját elismerve, egymással toleránsan és empatikusan hozzuk ki a helyzetből a legjobbat.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató