«

»

Tisztelt Szülők!

   Nyilván a felső tagozatosok szülei nagyon jól érzékelik, hogy több szempontból a gyerekeikre mennyire hátrányosan hat az a helyzet, hogy nem élhetik megszokott mindennapi életüket, nem járhatnak iskolába, nem tehetik a dolgukat a megszokott, leghatékonyabb módon. Somorja városa vezetősége közösen a somorjai alapiskolákkal keressük a megoldást, annak a  lehetőségét, hogy iskoláink minden tanulója az iskola falai közt, közvetlenül a pedagógusok által tanítva tanulhasson.
Tekintettel a COVID-19 helyzetre a ma érvényben lévő jogszabályok a tanulók visszatérését az iskolába a tanulók, illetve szüleik és az iskola alkalmazottainak tesztelésétől teszik függővé. A tesztelés január 9-én, illetve 10-én valósulna meg Somorján, államilag jóváhagyott tesztekkel. Nyilván Önök is érzékelik, hogy társadalmunkban az aktuális járványügyi helyzet kezelése nagyon plasztikus. De egyet megtehetünk, mégpedig azt, hogy helyi szinten ehhez a legsikeresebb módon alkalmazkodjunk. Ma ez a közvetlen ünnepek utáni tesztelést jelentheti. Mivel szerintem ma pontosan senki sem tudja, hogy majd négy hét múlva milyen feltételekben kell gondolkodni, a tesztelés pontos idejét, harmonogramját a tesztelendők körét, módját csak később pontosíthatjuk.
A felső tagozatos osztályfőnökök újra megkeresik Önöket, hogy ezen felhívás alapján felmérjék az osztályukba járó tanulók szülei közül hányan teszteltetnék le gyereküket. Ha ez megtörténik és reményeim szerint maximális lesz a hajlandóság, nos utána Somorja városa vezetősége megkezdheti a tesztelés megszervezését, ami sem logisztikailag, sem anyagilag nem kis feladat. 
   Ismételten arra kérem Önöket, hogy a közvetítő osztályfőnököket ne kérdezzék újabb információkért, mert aki ezt az írást elolvassa, pontosan annyit tud, mint én, a közlemény közreadója.
   Még egy kérés, a tesztelő csapatba keresünk olyan szakembereket, akiknek egészségügyi végzettségük van, tudnak mintákat levenni, illetve kielemezni.
A jelentkezők a 0903 230 881 telefonszámon, illetve az ildiko.rusnakova@samorin.sk emailcímen jelentkezhetnek. 

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató