«

»

Tisztelt Szülők!

A múlt héten arról írtam, hogy mit sikerül megvalósítanunk, most pedig azt tárom Önök elé, hogy milyen nehézségeink vannak ebben a rendhagyó helyzetben. Az elmúlt pár évben jó tempóban építkeztünk, kialakítottunk egy teljesen új, harmadik informatika tantermet bútorokkal, gépekkel, egy új politechnika tantermet nagyon jó felszereléssel, új gumi került a kisebbik tornatermünk talajára, a falra új faburkolat, felújíttattunk négy öltözőt és a hozzájuk tartozó mosdókat, zuhanyzókat, megújultak a földszinti illemhelyek. A terv erre az évre is készen állt. Egy pályázati 30 000 eurós és Somorja városa által nyújtott szintén 30 000 eurós keretből újíttattuk volna fel az első emeleti és részben a második emeleti illemhelyeket. Mindkét forrásunk füstbe ment tervvé vált. Kijelenthetem, hogy most május elején az iskolánknak önköltségből az épület állagának fejlesztésére, új tansegédeszközök vásárlására egy centünk sincs, kizárólag a részben csökkentett fizetésekre és a közüzemi számlák kifizetésére telik. A nem kicsi víz, gáz, villanyszámla megtakarítás, csak hónapok múlva jelent felhasználható tételt. Munka sok lenne, de a bűvös szó, koronavírus is okot biztosít a tehetetlenségre, amivel egyáltalán nem tudok azonosulni.
A legtöbb kritikus helyzet rejt magában lehetőségeket is. Jelen esetben ez az idő. Négy hónapunk van a következő tanév kezdetéig. Ezt ki kell használnunk. Lehetőségeink arra adhatnak esélyt, hogy kifestessünk 4 – 5 osztályt és a második emeleti folyosót. Ez azért is reális, mert ehhez nem kell egyben 15 000 euró, hogy neki lehessen állni egy illemhely felújításának, szakaszosan lehet tervezni, esetleg felfüggeszteni. Összeállt egyelőre egy kisebb csapat, akikkel már bele is vágtunk a feladatba. A költségvetéssel kezdődött. A vakolás javításával, festéssel, borítóanyagokkal, stb. stb. 150 négyzetméter falfelületet képesek vagyunk kb.185 euróból kihozni.
A 150 négyzetméter, az egy átlagos nagyságú osztály mérete. Jelenleg a második osztályt festjük és a siker mértéke attól függ, hogy a továbbiakban mekkora mértékű támogatást vagyunk képesek összehozni. Szívesen vesszük, ha aki valamilyen szempontból kötődik az iskolánkhoz és értékeli a munkánkat és megteheti, hogy csatlakozik a támogatóinkhoz. Nem csak pénz, alapanyag és szakmunka  felajánlása is segítene nekünk. Én elérhető vagyok minden nap az iskola telefonszámán, de mindegyik kollégám meg tudja adni a saját telefonszámomat is.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató