«

»

Tisztelt Szülők!

    Még pár nap és véget ér ez a rendhagyó tanév. Az utolsó 22 tanítási napot három feltételrendszer szerint kellett letanítanunk. Sok igyekezetünk ellenére akadtak gubancok. Az utolsó hónap az 1-5 évfolyamnak sokat ért, különösen az elsősöknek. Június elsejével a tanulók majd 71 százaléka kezdett iskolába járni, június 22-től pedig a 6-9 évfolyam 64 százaléka jött tanulni. Nagyon örülök, hogy a kilencedikeseinknek lehetőségük volt az alapiskolai tanulmányaik végén együtt lenniük. Próbáltak a ballagásra, leadták a tankönyveiket. Mindkét kilencedik osztály bankettjén ott voltam 2-2 órát és azt tapasztaltam, hogy nagyon helyesen és fegyelmezetten viselkedtek. Nagy dicséret jár nekik. A ballagás hétfőn 9.00-kor kezdődik. A főbejáraton a tanulók felsorakozva elindulnak, az iskolánk előtt az aszfaltjárdán félig megkerülik az épületet, majd a tornaterem melletti hátsó belső udvarban gyülekezünk, hogy elbúcsúzzunk tőlük, meg ők is tőlünk. Átadjuk az év tanulója díját, majd mennek az osztályaikba, hogy átvegyék a bizonyítványaikat. A hozzátartozókat is arra kérem, hogy itt a hátsó udvarban gyülekezzenek, ide készítünk ki pár széket is, ha valakinek gondja lenne az álldogálással. Még egy kis megértést kérek, az épületbe csak a diákok és az alkalmazottak léphetnek be. A kilencedikesek kedden már nem jönnek iskolába, számukra a tanév  hétfővel véget ér.
Még pár információ. Mint arra emlékezhetnek, majd két hónapja az Önök segítségét is kértem, hogy aki megteheti, segítse az iskolánkat, hogy elfogadható mennyiségű teret tudjunk kifestetni a következő tanévre. Számunkra jelentős, 3930 euró jött eddig. Ezen felül kaptunk anyagban is támogatást, 10 liter penetrált, három vödör festéket, két osztályra való neoncsövet és munkafelajánlás is jött, így két osztályunk kifestésének a munkabére is nulla euróba került. Éltünk a lehetőséggel, hogy két és fél hónapig a tanulók nem jöttek iskolába, eddig kifestettünk nyolc osztályt és a fent említett segítség még nagyjából elég lesz arra, hogy a második emeleti folyosót is kifestessük. Köszönet a segítségért. ( A csatlakozás még lehetséges az SK88 5200 0000 0000 0770 2988 OTP – ben vezetett szülői szövetség bankszámláján Adomány megjegyzéssel. )
A jövő év elsőseihez. Már mindenkinek az új  iskolatáskája az iskolánkban van, külön fiús és lányos, amit a tanév elején meg is kapnak.
Az év végi osztályzáshoz. Nagy tanakodás volt az alapiskolák és a minisztérium között a lehetséges osztályzási eljárásokról. Eléggé pontos útmutatást pedig kissé későn kaptunk. Ebből az következett, hogy a 2., 3. és 4. osztály is abban a szellemben lesz értékelve, mint a felső tagozat, tehát a nevelési tantárgyak nem, a többi viszont jeggyel. Biztosítom a szülőket, hogy a maximális odafigyelés történt minden tanuló értékelésénél, hisz mi is, a tanulók is akadályozva voltunk a megszokott munkánkban.

Tisztelettel, Mészáros Péter iskolaigazgató