«

»

Úszótanfolyam

Iskolánk ötödikes tanulói a múlt héten úgy élhettek, mint hal a vízben: gondtalanul, felszabadultan, ugyanis  az iskolapadok helyett birtokba vehették a dunaszerdahelyi termálfürdő úszómedencéit.
Az egyhetes úszótanfolyam eredményesen zárult, mindegyik tanuló elsajátította, ill. tökéletesítette az úszás minden csínját-bínját. Bátorságból és kitartásból nem volt hiány, a gyerekek igyekeztek megfogadni  oktatóik tanácsait, így hamar megbátorodtak és élvezettel úsztak nemcsak a víz alatt, hanem a vízfelszínen a mellúszást, hátúszást és a gyorsúszást is begyakorolhatták.
A szünetekben a játék sem maradhatott ki, valamint a gyerekeknek lehetőségük nyílt  megkóstolni a strandbüfék ínycsiklandó kínálatát is: elégedetten  lángosoztak, palacsintáztak, de a fagyira is mindannyian rászolgáltak.
Most már a somorjai ötödikesek is tudják, saját bőrükön tapasztalták, hogy milyen remek sport az úszás, s azzal az ígérettel zárták a hetet, hogy mindannyian megpróbálnak többet mozogni, egészségesebben étkezni, és ha a nyári szünetben alkalmuk lesz rá, bátran csobbannak egyet, ugranak egy fejest, dobnak egy hasast…