«

»

A II. Győri klíma EXPO kiállításon jártunk a kilencedikes tanulókkal

Szeptember utolsó péntekén a II. Győri klíma EXPO kiállításra látogathatott 40 kilencedikes diák az Arrabona EGTC jóvoltából. A szemléletformáló kiállítás idén is sok színes programot és érdekességet nyújtott az odalátogatók számára.  Célja bemutatni a környezetbarát lehetőségeket és propagálni azokat.

Az első megállónk  egy kóstoló asztal volt, ahol a  helyi gazdálkodók mutatták be termékeiket : frissen sült péksütemények, ínycsiklandozó lekvárok, szörpök, mosolygós almák bizonyították, hogy van miből válogatni a helyi piacon is, nem kell a messze földről behozott termékeket fogyasztanunk. A kiállítótérben megismerkedhettünk az idei kiemelt témákkal: fenntarthatóság a gyakorlatban, energia- és vízgazdálkodás, valamint a zöldhulladék-kezelés volt. A színes standoknál játékok, totók,  érdekes információk vártak. Mindenki az érdeklődése alapján ismerkedhetett a legújabb környezetbarát technológiákkal vagy a természetvédelem aktuális problémáival.

Érdekes előadást hallgattunk a denevérekről, de a legnagyobb sikert a A Dzsungel könnye című előadás aratta a Kajárpéci Vizirevü nevű vásári komédiás csapat előadásában.

Hasznos tanácsokkal, érdekes információkkal és sok élménnyel térhettünk haza.