«

»

BEÍRATÁS a 2020/2021-es tanévre

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban a 2020/2021-es iskolai tanévre az elsősök beíratása a rendkívüli rendeleteknek megfelelően elektronikus formában valósul meg. Arra kérem a Tisztelt Szülőket, hogy az írás alatt található kérdőíveket töltsék ki és küldjék vissza az iskolánk email címére (sami@zscorvin.sk). Ha erről a címről visszaigazolást kapnak, hogy a kitöltött beíratási kérdőívet megkaptuk, a gyerek be van íratva, számolunk vele a következő iskolai tanévben. A beíratás idén 2020. április 15-től április 18-ig zajlik. Kérem férjenek bele ebbe a négy napba.
Addig is, ha valamilyen kérdésük van, az iskolai telefonszámon keressenek bennünket, legnagyobb eséllyel 9.00 és 12.00 óra között (031 562 22 70).

Jelenleg három elsős osztályunk van és szintén három osztállyal számolunk szeptembertől. A tervezett osztályfőnökök: Duffek Gyöngyi, Kohuš Zsuzsanna és Nyársik Bucsuházy Anikó. Természetesen a terv, az csak egy terv, hogy valóban miként alakul az évfolyam, az attól függ, hogy pontosan mennyi gyerek lesz hozzánk beíratva. Ha a beíratott gyerekek száma nem haladja meg a 44-et, akkor csak két első osztályunk lesz. Ha több lesz, mint 44, akkor három osztályt nyitunk.

A kérdőív „Megjegyzés” részében lehet feltüntetni, ha valaki konkrét tanító nénihez szeretné íratni gyerekét, kikkel szeretne együtt járni, esetleg kivel nem, ha valami betegsége van, stb. Ezek a kívánságok nem mindig teljesíthetőek, de igyekszünk mindent figyelembe venni. Tisztában vagyunk azzal, hogy amikor a beíratás személyesen történik, sokkal több felmerülő kérdés megválaszolására van lehetőség, mint így, elektronikusan. De most arra kérem a Szülőket, hogy a lényegre koncentráljunk, az pedig az, hogy gyermekük beíratásáról megkapják iskolánk e-mailjéről a visszaigazolást. Az esetleges pontosításokat e-mailben, vagy telefonon intézzük.

     Fontos, hogy azokat a tanulókat, akiket tavaly hozzánk írattak be, de halasztást kaptak, is újra be kell íratni a fentiek alapján.

     Az elektronikus beíratáshoz elegendő a fent említett kérdőívben szereplő adatmennyiség, de kérem, készüljenek fel arra, hogy ha legközelebb személyesen is találkozunk, szükségünk lesz a gyerekük születési anyakönyvi kivonatára, a törvényes képviselő (szülő) személyazonossági igazolványára (a hivatalos lakhely meghatározása miatt), és amennyiben a család nem teljes (a szülők elváltak, vagy bármi más okból kifolyólag létezik egy bíróságilag meghatározott törvényes képviselője a gyermeknek), ennek a fénymásolata is szükségünk lesz. Mindezt majd személyesen adják át nekünk és természetesen ezekre az dokumentumokra nagyon is érvényes az adatvédelmi törvény.

     A beíratási kérdőívhez tartozik a Rákóczi Szövetség nyomtatványa is, melyet kérem szintén kitölteni, ezen alapítvány segítségével évek óta a tanulóink némi beiskolázási támogatáshoz jutnak. Ezt se nyomtassák ki, így ne is írják alá, csak töltsék ki és szintén küldjék vissza.

Nyomtatványok letöltése: Beíratási kérdőív

Rákóczi Szövetség nyomtatványa

 

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató