«

»

Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport! (Cromwell Oliver)

Tisztelt Szülők!

Ez az írás leginkább az alsó tagozatos tanulóink szüleit érinti. Már negyedik hete tanítunk úgy megszervezve, hogy az osztályainkat az épületben jól elkülönítjük, egy osztályt csak egy pedagógus tanít, annyi napközis csoport van ahány osztály és a csoportok délután is az udvaron igyekeznek távoltartást tartani, az ebédeltetés elkülönítve folyik, stb. stb. Mindezen intézkedések azért vannak, ha esetleg valaki fertőzővé válna, ne terjessze a betegséget, illetve egy tanuló, vagy pedagógus fertőzöttsége esetén “csak” egy osztályt kelljen karanténba küldeni. Eddig szerencsénk is volt, COVID-19 miatt egy alsó tagozatos osztályunk sem kényszerült távoktatásra. Reméljük ez így is marad. Nekünk viszont fel kell készülnünk a megpróbáltatásokra is. Remélem az alsó tagozatos pedagógusok szerdán a tanév legfeleslegesebb gyűlésén, majd tanfolyamán vettek részt.
Március óta már mindegyik pedagógusnak van személyes tapasztalata a távoktatással, sorra vettük az elmúlt több, mint egy hónap felső tagozatos kollégák igen gazdag tapasztalatait, meghatároztuk, hogy egy diáknak napi hány órában célszerű online órán részt vennie, melyek azok a gyakorlati tennivalók, melyek egyáltalán megvalósíthatóvá, sőt hatékonnyá tehetik a távoktatást a legkisebbektől (akiknek mind az informatikában, mind a feladatok elvégzésekor szülői segítségre lehet szükségük) a negyedikes tanulókig, stb., stb.
Ha távoktatásra kényszerül egy osztály a pedagógus több oktatásra alkalmas informatikai felületet is használhat, viszont a kiinduló alkalmazások a honlapunkhoz tartozó oktatási oldal és a ZOOM program. Az informatikusunk készített egy rövid ismertetőt a szülőknek, hogy miként lehet csatlakozni a ZOOM programhoz a diákoknak, ami a honlapunkhoz tartozó oktatási oldalon található meg. Az osztályfőnököket pedig arra kértem, hogy a közeli napokban végezzenek el egy próbát a diákjaikkal, miként tudnak összeköttetésbe kerülni az esetleges online oktatás esetére. Ha bekövetkezik, amit senki sem kíván, sok-sok időt spórolhatunk meg, ha felkészültek vagyunk.

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató