«

»

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

Sajnálkozhatnánk azon, hogy a normál menet helyett rendhagyó módon kell már jó ideje végeznünk a munkánkat, de semmi értelme nem lenne. A távoktatás kezdetétől fogva igyekeztünk alkalmazkodni a tőlünk független körülményekhez. Csak remélni tudom, hogy megtaláltuk a kellő mennyiséget és minőséget, tanulóink oktatására tekintettel arra, hogy most is az a legfontosabb a számunkra. A távoktatás, még akkor is, ha nagy jelentőséget kapott az informatikai közeg, megerősítette, hogy amíg nem robotokat oktatunk, addig az oktatás, nevelés folyamatában a legfontosabb tényező a pedagógus marad. Nagyon remélem, hogy a távoktatás napjai meg vannak számlálva, de mégis ha a szülőknek ezzel kapcsolatban észrevételük, javaslatuk van, azt az osztályfőnököknél, esetleg nálam jelezzék. Telefonon, vagy személyesen is bárkit meghallgatok. A félévi osztályzó konferencia rendben és időben lezajlott, az osztályfőnökök értesítették a tanulókat az eredményeikről. Természetesen ez egy kivonat formájában az elmúlt évekhez hasonlóan eljut Önökhöz is. 
      Arról már értesítettem Önöket, hogy tavaly márciusában a járvány kezdetekor nagyon bizonytalannak tűnt az iskolánk anyagi helyzete. Az Önök hathatós segítségével a második és harmadik emeletet festettük és dekoráltattuk ki, valamint 8 tantermet. Közben úgy alakult, hogy az állami pénzek az iskolánk fenntartására is hónapról hónapra rendre megérkeztek, a Covid-helyzetre tekintettel visszaigényelhettünk egy havi fizetések utáni elvezetéseket, állami pénzekhez jutottunk számítástechnikai eszközök és fertőtlenítő szerek és eszközök beszerzésére, ezért több olyan fejlesztésünk valósulhatott meg a 2020-as kalendáriumi év költségvetéséből, melyekről márciusban álmodni sem mertünk. A fent említett festettetésen kívül pályázaton nyertünk, kaptunk, illetve vettünk, összesen 20 laptopot. Vettünk annyi kivetítőt, hogy már mindegyik törzsosztályba is jutott belőlük, nem csak a szaktantermekbe és az alsó tagozatos osztályokba. Felújítattunk hat illemhelyet az első és második emeleten, az utolsót éppen most fejezzük be. Kicseréltük az étkezői székeket. Kifestettük és kidekoráltattuk a tornatermekhez és az öltözőkhöz vezető folyosót. Felújítjuk az osztályainkban található klasszikus zöld tábláinkat. Egy festményből és egy szoborból álló tradicionális helyet alakítottunk ki lent, a központi részen (Köszönet érte Ürge Józsefnek, volt igazgatónknak és Juhász Tibor festőművésznek.) Zajlik a tejprogram, már két havi tejadag várja a bejelentkezett tanulókat. Két pályázatunk megvalósítása van folyamatban. Az egyiken nyertünk két évre két asszisztenst az alsó tagozatba, a másikon az iskolánkhoz tartozó szülői szövetség nyert 5000 eurót új játszóelemek kialakítására az udvarunkon, melyhez még saját pénz is társul. Reményeink szerint ennek kivitelezése tavasszal megtörténik. Szintén két pályázat előkészítésében vagyunk érdekeltek, melyek közül az egyik az udvarunkon található futópálya felújítását eredményezné, a másik pedig konyhai eszközpark fejlesztését szolgálná 5000 euró mértékben. 
     A jövő hét a tavaszi szüneté. Mindegyik tanulóra, aki tette a dolgát és kollégáimra is ráfér a pihenés. Önöknek szülőknek köszönöm szépen a segítséget, amit a gyerekeik feladatteljesítése érdekében fejtenek ki. Mindenkinek kívánok jó egészséget!

Tisztelettel, Mészáros Péter, iskolaigazgató